Drei Donà Tenuta La Palazza

BRUT S. A. 36 months

METODO CLASSICO

… the joy

Enrico, joking with his father Claudio about spending too much money on bubbly purchases, began harvesting and sparkling a small portion of the house chardonnay grapes to produce “his” champenoise. Today, after more than a decade, the Drei Donà classic method reaches full maturity, giving birth to an elegant and persuasive wine with a perlage of small bubbles in a crystalline golden color. An excellent companion for aperitifs and convivial dinners.

UVE

95% Chardonnay e 5% riesling

VINIFICATION

First fermentation in temperature-controlled stainless steel vats, after which the wine is blended with 20% reserve wines, liqueur de tirage added and bottled for natural bottle frothing. After a long period of aging, remouage and bottling are carried out with dosage of our exclusive "Liqueur d'expedition" based on multiple vintages of our "Il Tornese".

AGING

Matured in cement tanks until late summer, bottled after light filtration and left to rest in the bottle for another few months.

AVERAGE ANNUAL PRODUCTION

8,000 of 750 ml.

LILLYBETH

tasting

Rubino luminoso, screziato da bagliori porpora. Colpisce la nitidezza e l’intensità del profilo olfattivo, contraddistinto dall’energia e dall’espressività dei profumi di ciliegia croccante, susina rossa e mora di gelso. l’esuberanza dell’erbaceo, dei piccoli frutti del bosco e la delicatezza del floreale valorizzano ancor più un naso poliedrico e intrigante. Il sorso dalla decisa personalità è un compendio di echi odorati che marcano il palato, giocando su contrasti fresco-tannici dai toni succosi, astringenti e balsamici. L’avvolgenza del calore alcolico si coniuga magistralmente con le sottili vibrazioni saline, componendo un finale saporito, corroborante e ricco di piacevolissime sfumature salmastre e di ardesia, ma anche di sottobosco. (S. Morgagni).

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