Drei Donà Tenuta La Palazza

organic red wine

LILLYBETH

… the Lightheartedness

It is a “millefiori” from our terroir, 100% Organic and Vegan. In a word, what in France is called “Vin de soif,” the wine of thirst, thirst quenching and gastronomic…. drink it and you will fall in love with it just as we fell in love with Lizzy and Bessie, the two little Corgies dogs whose name it bears: affectionate, lively and full of character, ancient in soul but young in spirit.

UVE

Blend of Sangiovese, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc in varying proportions depending on the vintage.

VINIFICATION

Cold maceration on the skins for the sangiovese for several days, followed by fermentation with natural yeasts in temperature-controlled cement tanks along with the cabernet grapes. Long maceration on the skins. Malolactic fermentation carried out.

AGING

Aged in cement tanks until late summer, bottled after light filtration and left to rest in bottle for another few months.

LILLYBETH

tasting

Rubino luminoso, screziato da bagliori porpora. Colpisce la nitidezza e l’intensità del profilo olfattivo, contraddistinto dall’energia e dall’espressività dei profumi di ciliegia croccante, susina rossa e mora di gelso. l’esuberanza dell’erbaceo, dei piccoli frutti del bosco e la delicatezza del floreale valorizzano ancor più un naso poliedrico e intrigante. Il sorso dalla decisa personalità è un compendio di echi odorati che marcano il palato, giocando su contrasti fresco-tannici dai toni succosi, astringenti e balsamici. L’avvolgenza del calore alcolico si coniuga magistralmente con le sottili vibrazioni saline, componendo un finale saporito, corroborante e ricco di piacevolissime sfumature salmastre e di ardesia, ma anche di sottobosco. (S. Morgagni).

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